så liten var jag då!

hittade just en artikel på allehanda media som min morfars bror, Karl-Anders har skrivit. Det är om den vecka då Hannah skjöt sina älgar men den har en så grymt snygg bild i början, på mig och hannah! Skulle någon vara intresserad hittas aritkeln här:
http://nara.allehanda.se/nara.asp?pnr=3&sidnr=1&ArtId=19421&sok=&kategori=#Art_19421


28 september

Det är lite konstigt tycker jag. När jag får mycket att göra stänger jag bara av mig själv. Använder inte telefonen (anna detta borde du veta!) använder inte msn, facebook eller någotlikannade. Jag går helt enkelt in i pluggmode. Inget kan störa mitt huvud när den memorerar saker ur fysikboken, astorfysiken eller något annat lika roligt. HMMM.... Men när jag inte har något akut att göra då latjar jag runt och filosoferar och ändå har jag saker jag borde kunna göra:

Fysikhemprov ()
Biolabbrapport ()
Svenska tal ()
Bioteknik ()
Historia ()
Matteprov ()

Jaa listan kan göras lång! Så nu ska jag ta mig en bit kladdkaka med mycket grädde och börja med lite historia. Fysik blire hela förmiddagen imorn. Osså gör jag klart labbrapporten ikväll också! Så blire underbara scouter imorgon kväll med paddling. Glöm inte heller att lyssna på P4 imorgon kl 12 då min syster yster ska prata i stafettgästen.

vad hände?

Vi fick tillbaka vårt fysikprov idag(?!?) Hur hände det licksom. Det är samma lärare som under förra läsåret inte lämnade tillbaka proven vi gjorde på hösten förrän två veckor innnan sommarlovet. Vad sjutton hände licksom! Nu är proven rättade över en helg. Men helt klart en eloge till honom! Mycket bättre som det är nu vill jag lova! Så till provresultatet. Jag har aldrig skrivit ett värre prov tror jag. Det har aldrig lutat så mycket åt omprov som det gjorde nu. Men ack så jag bedrog mig! Visst hade jag gjort rätt där, där, där, där och där, skrivit fel på räknaren där, fel enhet där. Osså nåra FEL! understruket i rött. Men aja jag är nöjd helt enkelt. Kanske inte skulle ha dissat fysikboken så där grovt i fredags om jag säger så!

Det är över!

Jag vill härmed meddela att det är slut! Slut mellan mig och fysikboken. Det berrodde inte på dig utan mig. Allt du ville lära mig fastnade helt enkelt inte. Om vi säger så här, jag klarade säkert två uppgifter på provet idag. Av åtta. Så jag är jätte nöjd. Satt och råchansade på resten. Hade en Sandra och en Jesper jämte mig som skrev som idioter. Och där satt jag och fattade nada av det som stod på papperet. Det kändes asbra! Särskilt som jag inte ens klarade första uppgiften. Lite dålig man känner sig.

Nog om min dåliga dag! Min syster yster har skjutit igen! En kalv och en tjur! GRATTIS!


16 september

Idag har jag som många andra dagar dejtat min fysikbok. Jag vill bara förvarna alla om att jag kommer göra slut imorgon kl 12.00. Då äger fysikprovet rum. Har inte jag fattat tillräckligt mycket på dejterna äre slut, ingen disskusion. Nu ska jag försöka dejta min pojkvän istället får vi se om det går lika dåligt som fysiken. Ett positivt är att att göra listan minskar!

Labbrapport - bioteknik (X)
Labbrapport - fysik (/)
Läsa fysik B (X)
Läsa Fysik A()
Läsa Astrofysik (X)
Samhälle - grupparbete(/)

15 september

Hemma igen efter scoutmötet på södra berget, frusen men dock mätt och belåten. Henke hade med sig dryck och jag stod för maten. Eller snarare fikat. Det blev bullar och choklad brownie med blåbär och smultorn,  och glöm för all del inte grädden. Vi lät våra barn springa runt i skogen och leta kontroller för att de skulle lära sig orientera.

Men för att gå från det ena till andra för att sedan fortsätter med det tredje.

Jag hämtade ut mina bilder idag. Detta inkluderar mina fotoböcker, en enormt fin förstoring och bilder från EB, läget och semester. Helt enkelt min sommar! så super nöjd!

Kom precis på den ohyggliga sanningen att jag skulle skicka in en labbrapport ikväll. Inte bra. Jag kommer inte skriva en bra labbrapport. Men skitsamma. Tror att det bara var temporärt, för feedback alltså. Men det är väl bäst man börjar med det då. 

Avslutar med en bild på nästan alla mina barn när de har äntrat björnen som står bredvid ängen! Det är faktist bara grabbarna som saknas av de som var på mötet ikväll. Ska även komma på vad som är min bästa scoutupplevelse någonsin till nästa onsdag. Kan bli mycket spänande. För de som är intresserade tänker jag även skriva högskoleprovet i år. Det ska också bli intressant....


Bränna fysikboken?

Det går så jäkla dåligt nu så jag tror inte det är sant. Dessutom drar jag alla undanflykter jag kan för mig själv och jag går på dem...Jäkligt dåligt men så är det. Jag pratar om fysiken. Närmare bestämt kapitel 5 i fysik b, rörelser i två dimentioner.... jag ska verkligen inte skriva alla de fula ord som snurrar i mitt huvud bara jag tittar på boken!

Jag har dock gjort upp en plan. Tajmad och klar in i minsta detalj. Plugga nu som bara sjutton. Fatta ingenting, hitta en massa uppgifter jag inte fatta, gå till min älskling, sova gott på hans axel inatt och gå till skolan less och trött som en torkad kängeru. Sedan ska jag sitta utanför Hans rum, som en kackerlacka ska jag sedan terrorisera honom tills han hjälper mig. Ska bannemig ha hjälp!

Nu ska jag återvända till min kära*läs hatfulla, skitfula, otroligt dumma, skit* fysikbok. Ska försöka att inte elda upp den innan imorn.


14 september

Idag har inte varit en givande dag. Det var temadag. Inte givande som sagt. Har en att göra lista som bara växer. Inte roligt. Dessutom dog en av agens fiskar under natten. Det var Timon, så vila i frid. Det var mina marodör guppisar som antagligen jagade honom tills han inte orkade längre. Rikligt med energi i de där små rackarna. Men jaja....

Labbrapport - bioteknik (/)
Labbrapport - fysik (/)
Läsa fysik B (/)
Läsa Fysik A()
Läsa Astrofysik ()
Samhälle - grupparbete()

13 september

Grattis till min kära syster som fällt sin första älg idag! En udda tolvtaggare blev det som ramlade för henne. GRATTIS


11 september

Spenderar dagen i duktighetens tecken. Gårdagskvällen också för den delen. Var och hämtade mina grejjer igår på skolan och satte mig och skrev labbrapporter. Nu har jag två halvklara rapporter, tanken är väl att allafall en ska vara klar idag. Men det är ju ändå lördag så att jag tar det nog lite lungt ;) Därför har jag satt igång ett bullbak. Degen står nu på jäsning och ännu en tvättmaskin är snart klar. Vill man ha några rena kläder så får man helt enkelt tvätta.

Jag vill även säga Lycka till till min älskade syster yster som sitter ute i älgskogen nu och väntar på älgarna. Hoppas du är duktigare med att träffa älgarna än vad jag är, både med kameran eller bössan ;) Kram på dig!


10 september - fysiklabb.

Har labbat på fysiken idag. Labben handlade om kaströrelse. Som den duktiga NV-elev som jag är tänkte jag ju gå hem och skriva den förpillade labbrapporten som hör till. Men tror ni inte att jag lämnade anteckningar, labbhandledning, fysikbok och jaa hela rasket på skolan. Så jag kan varken skriva labbrapport eller öva inför provet på fredag. Hur surt är inte det? Joo väldigt surt om man är som jag.... Därför beger jag mig in till stan igen om nån timme och hoppas på att skolan inte stänger före halvfem för då går det superdåligt! Usch vad jag kommer få plugga fysik till veckan då! Och det  vill jag inte!


9 september - igen.

Har nu varit på träningen. Det gick inte alls bra idag. Kunde helt enkelt inte hoppa! Men det är ungefär som mattelektionen idag. Den har aldrig hänt!

Jag har avverkat några punkter på min lista allafall. Men som sagt det var inte uppifrån, snarare de grejjer som jag igentligen inte hade behöft göra utan de som kunde vänta. Men vill man inte göra de akuta grejjerna så vill man inte! dessutom sa jag ju att jag skulle börja nedifrån....

Att göra skola:
Läsa Bioteknik(X)
Labbrapport - bioteknik ()
Labbrapport - fysik ()
Fysik upggifter ()
Läsa fysik B ()
Läsa Fysik A()
Läsa Astrofysik ()
Samhälle - grupparbete()
Historia (X)
Fylla akvariet (X)
Träna (X)
Panta burkar(X)


hahhaha!

Är det bara jag som är lite dagvill? Eller? Ärligt? Kolla på förra inläggets rubrik. "9 september" det var två dagar sedan. Idag är det 9 september. Men så kan det gå. Verkligen struligt i mitt huvud nu! Har apmycket att göra och det är typ tredje veckan i skolan. Jag fattar inte detta dumma skit skola! Fritid gillas starkt av ungdomar i dagens samhälle men har man någon? Nope! Dessutom blire ännu mer att göra imorn med en till labbrapport! Usch!

Att göra skola:
Läsa Bioteknik(X)
Labbrapport - bioteknik ()

Labbrapport - fysik ()
Fysik upggifter ()
Läsa fysik B ()
Läsa Fysik A()
Läsa Astrofysik ()

Samhälle - grupparbete()
Historia ()

Efter att ha kollat igenom denna lista inser man hur mycket fysik jag måste göra och jag hatar fysik! För att inte tala om att jag ska träna idag, fylla akvariet - för nu vill jag ha fiskar! Och så ska jag göra en insats för miljön och panta burkar. Det ni!

Nu börjar jag på min lista, men inte uppifrån och definitivt inte i mitten!

9 september

Så var man hemma med råge efter en underbar helg i göteborg med alla goa o glada scouter! Vi besökte Lisseberg, såg på bilder, åt en underbar middag och hade allmänt superroligt.

Väl hemma igen möttes man av verkligheten. Skolan har nu börjat på riktigt med prov, inlämningar, föreläsningar, grupparbeten och ditt och datt. Ägnade därför kvällen i "ren naturar anda". Kom hem, pluggade lite, tränade sedan lite, pluggade lite till. Sedan kom min älskade lilla mamma hem och undrade om jag ville följa med på birsta. Lillan behövde nya jeans. Snål som man är tänkte man åka snålskjuts o få allt betalt själv men si den gubben gick inte! Fick betala mina två par jeans, och en tröja själv minsann! Väl hemma igen tänker jag ta en kopp te och plugga lite till. Tycker inte riktigt om framtidsutsikterna för Fysiken just nu...

Att göra idag...:
Läsa Astrofysik ()
Läsa Bioteknik()
Läsa Fysik A()

3 september - på tåget.

Har nu precis betalt in mig för internet på tågresan. Ska snart börja använda tiden effektivt genom att arbeta på mitt projektarbete... Får vi väl se hur det går. Är någonstans nedanför söderhamn med två timmar kvar ned till stockholm. Jag fick ett välbehövligt tips av min älskade mamma igår. Hon tipsade om en restaurang som gjorde baguetter. Jag är helt såld detta kommer bli mitt subtitut för subway nu när inte det finns i sundsvall längre. Jag åt en helt underbar macka med kyckling och curry röra och massa sallad på det. Supermätt! Jag ska dessutom få lite utfodring av Mats då jag kommer till huvudstaden innan det blir middag lite senare. Nu ska jag sluta andas curry på min granne och börja jobba!

fundering....

Det är lite konstigt har jag precis kommit på. Efter två år av uppsatsskrivande, insändare, rapporter, labbrapporter, muntliga redovisningar och diverse andra olika grejer så har min dator fortfarande inte ord som ”organeller, Eukaryota celler, arkeér” osv. Hur kan jag ha missat att lägga in dessa? Det måste ju ha blivit hur mycket rött som helst då jag höll på med de andra kurserna inom Biologi och Kemi framför allt. Enda anledningen jag kan komma på är att jag är blond och därför inte orkat gjort det. Så kan det vara. Så är det nog alltså!


3 september

Den första riktiga veckan i skolan är nu avklarad. Eller ja snart allafall. Det är fredag och två lektioner kvar, Fysik B och samhälle A. Vilken kombination. Hatar att vi tar alla kärnämnen nu i trean och inte varvade lite med dessa i tvåan för att läsa alla breddningskurser i trean. Hur smart hade inte det varit? Men det verkar ju trots allt som om de har tänkt, vi läser allt med tvåerna nästan så de ska läsa breddningskurserna i trean.

Jag har en stor tung väska idag. Det känns ungeför som att man ska på idrotten fast med ett liggunderlag och en sovsäck. Jag har till och med kommit ihåg att skriva ut biljetterna från SJ. Jag har dem dessutom med mig! Hur duktig har jag inte varit denna morgon igentligen? :D Nu ska jag dryga ännu en timme i en soffa på skolan då jag inte börjar förrän kl 10. Lite missberäkning där igår kväll då jag ställde klockan men, men. Sånt är livet.

Höres på måndagen då jag återkommit från götet
- om jag överlever denna resa utan världens bästa anna vill säga! :S