2010-01-24


Vilken dag bara bra dag!

Hänt mycket nu! Jag har flyttat från uppsala och är numera bosatt i Enköping för en och en halv månad. Sedan flyttar jag tillbaka till Uppsala, men tada! Till ett eget studentrum! Emma hon kan fixa saker hon vettu - med mycket hjälp av mammie vill säga. Flytten till enköping innebär att jag nu parasiterar på min far så nu bor vi 2 pers i en 1,5 rummare - de ni!

Jag har även insett att jag är allergisk mot perserkatter, är beroende av ringblommsalva, har supercravings efter fisk och att människor, och alla andra levande varelser för den delen, är helt otroliga! Så mycket som fungerar utan att vi tänker på det, med små små detaljer som gör att allt fungerar - det är otroligt hur mycket som kan gå fel helt enkelt men inte får göra det. Då mår man inte bra sen.

Har nu bärjat 30 högskolepoäng och börjar nu med nördkurserna number 1. Immunologi och cell-biologi. Läste ett intressant avsnitt om minnen ikväll till exempel. Som jag förstår det är det enskilda nervceller som lärt sig att ge en viss respons på de intryck vi får via våra känselorgan - nervcellen släpper då ut specifika joner i en viss mängd. Denna specifika respons på utsläpp av joner i en enskild cell är våra minnen!

Tänkvärt!

Hänt på ica!

Sista ruschen innan tentan! Det bara snurrar i huvudet av alla enzymer som reglerar vissa reaktioner där och några här, Jesus vad mycket som händer i kroppen som gör att vi kan fungera - och det händer på millisekunder hela tiden! Evolutionen is the shit helt enkelt - eller gud, beroende på hur man vill se på saker och ting såklart...

Man inser att man pluggar klart då man bara stannar upp då man ska packa sin ica kasse och tänker: "pyruvatdehydrogenas den reaktionen sker i cellandningen va? eller var det elektrontransportkedjan?" Detta leder då till världens kö vid påspackningen och till slut så frågar någon hur det är igentligen. Yrvaket tittar jag upp och svarar "jag tänker på pyruvatdehydrogenas - det är en fråga om livet!" Packar min ynkliga påse och beger mig därifrån, med en hel hög av människor som stirrar efter mig och ser ut som frågetecken i ansiktet.

Det skulle jag också ha gjort om någon kläckt ur sig något sådant på ica!
wisch me luck!

Uppe med tuppen!

Sov inte bra inatt... Gick dessutom och la mig sent och klev upp kl 6 för att tvätta. Herregud licksom! Julen har kommit och farit igen - nytt år med nya förutsättningar men ändå är man lika sen med pluggandet, tentaångesten vilar lika tung som alltid över en, rummet är lika ostädat som vanligt och kattjäveln ger mig allergishock - jag som inte brukar reagera på pälsdjur men just denna katt ska såklart vara ett hårande monster!

Biokemins värld lockar verkligen inte men det gör inte heller högen med tvätt som jag täntke stryka - moster lena borde va stolt över mig helt enkelt! Behovet att av att någongång använda strykjärnet som min far snällt nog åkte enkom för att överlämna åt mig här nere i uppsala växte sig helt enkelt för stor. Men nu måste jag ta tag i mitt liv om jag ska överleva torsdagen, blir till att leva på ipren och nudlar helt enkelt!

Adios