Helg, återigen!

jisses vad tiden går fort! Nu är det helg igen, veckan har spenderats i ett tillstånd av väntan. Väntan på lördagen. Som jag har planerat. Min polare Anna fyller år idag och imorgon vankas det partaj. Det kommer bli en förhoppningsvis underbar dag som vi spenderar i en bubbelpool drickandes lite bubbel! Sedan bär det av hemåt där en middag väntar - 3 rätters middag med Svartvinbärsstek till huvudrätt.

Förberedelserna för denna dag har varit enorma! Alla är involverade, jaa hela tjocka släkten och nu är snart dagen kommen! Jag känner mig redo - Naglarna pimpade, steken på tining, rummet städat och klänning införskaffad.

Inväntar helt enkelt morgondagen med spänning!

Virrpanna

håhajaja... Denna vecka har kantats av virrigheter från min sida! Måndagen började tex.med att jag missade bussen - detta har aldrig hänt i mitt 20 åriga liv! Alltså klart jag missat bussar men inte då jag har en tid att passa, jag har aldrig varit sen till skolan för att jag missat bussen! Som tur är kom jag inte försent denna gången heller muhahah!

Dagen efter fortsatte virrigheten och jag trodde vi började en halvtimme tidgare än vi gjorde... Också fint eftersom man aldrig börjar xx:45. Det var som att jag behövde väga upp för dagen innan!

Dagen till ära har jag virrat precis hela dagen! Det värsta är att vi labbat och jag tog ständigt fel kemikalier! Bra med organiska lösningmedel o skit dock! Det spelar egentligen inte så stor roll vilken man tar och
labbhandledaren var förvånad över vårt fina
och tydliga resultat! De ska kanske tom skriva om labbhandledningen på grund av mina fel!

Nu hoppas jag denna sista timme på bussen till mormor och morfar går fort! Morgondagen ska spenderas antagligen frysandes i skogen då jag ska jaga älg med fadern min! På återseende.

gröna fingrar!

På tal om växter, bark och botaniska trädgården - min orkide' som jag köpte på ica förra året för 39 kr har jag lyckats få att tblomma om!
 
Eller egentligen är det nog mammas förtjänst....Eller den trivdes väldigt bra i våras i solen - den fick ett nytt blad och när den fick flytta hem till sundsvall och mamma under sommaren fick den ännu ett nytt blad och dessutom en ny blomstängel. Tillbaks i uppsala var det bara egentligen att hålla tummarna och nu blommar den igen! :)
 
 
Lägg märke till den ytters studentiga krukan som den står i också tycker jag! heheh

Botaniska trädgården

Detta är bilder från ett regnigt Uppsala då vi besökte botaniska trädgården jag o Anna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Barrjakt och en tidig helg!

Tog tidig helg och begav mig mot hudik i torsdags! Super skönt. Vi åkte vidare mot Sundsvall på fredagen, till ett Sundsvall där varken Fredriks eller min familj var hemma. FF på hög nivå!

Det börjar dra ihop sig mot slutet av kurserna nu. Sista föreläsningarna är denna vecka och sedan är det projekt som ska utföras och sedan är det tenta. Eller två snarare. Ett av projekten jag ska göra kräver bark. Och ingen vilken bark som helst utan det ska vara pil. Och inte vilken pil som helst utan en  vitpil. Salix Alba på latin. Detta genererade ett besök på botaniska trädgården i hopp om att kunna identifiera sagda pil för att se hur den såg i verkligheten!

Hittade inte pilen denna gång på grund av lite tidsbrist för de sökande, får helt enkelt fortsätta nu till veckan! Lite annat hittade vi dock i den faktiskt mycket fina trädgården - hade licksom ingen riktig förväntan på hur det skulle se ut och blev faktiskt glatt överraskad! Eftersom det tar evigheter att ladda upp bilder så får det bli en annan gång!
 
Jag behöver nämligen min skönhetssömn för att klara av morgondagens skoldag! Godnatt.

En glimt av härligheten!

Som ett tillägg till gårdagens inlägg vill jag även påpeka att då dammsugaren äntligen återvände till städskrubben var det en kleptoman som hade snott alla dammsugarpåsar... Inklusive den som då satt i dammsugaren!
 
Som den duktiga korridorsgranne man är så googlade man lite tafatt på dammsugarpåsar och insåg att det finns många och att de är ganska dyra.... Härdade därför i mitt totalt solkiga och dammråttigt täta rum i nu totalt fem dagar innan jag nu som av en slump såg en kort glimt av något vitt i morse då jag sprang till bussen!
 
Joo det var städerskan!!!!
 
Tänkte lite stressat att hoppas hon fixar fram en påse för tusan! I mitt alldeles för jäktiga studentliv har jag nu därför denna tisdag kväll kl 22,33 lyckats dra mig till minnes den korta glimt jag fick under morgonens springande i trappen för att hinna till den buss som jag ändå missade, äntligen fått tag i en fungerande dammsugare! Detta är kanske inte ett stort kliv för mänskligheten men det är en stor dag för mig och mitt välbefinnande!
 
Nu åter till studerandet av monosaccharider!

Det finns stunder....

Då man bara hatar att bo i korridor!

Som då man försöker sova en måndag morgon då man inte behöver kliva upp förrän halv nio då grannen börjar DAMMSUGA kl 7 på morgonen. Inte nog med det försökte hon nog också montera ned sitt element så att det kändes som att en pippi fågel bodde i mitt element och skulle ut!

Eller då man vill dammsuga, men då är det någon som sitter och håller på dammsugaren på sitt eget rum. Det är som att de måste titta på den i 3 timmar innan de faktiskt använder den...

Eller då man lagar matlådor och man inte får plats i den ynka lådan i frysen som man har... Fast då tar man en till!

Eller då någon tycker att det är kul med efterfester klockan 3 på morgonen då de varit ute på nation mitt i veckan. Jätte kul att ni gräver guld i USA, men jag vill faktiskt sova licksom....

Lägenhet i Uppsala känns dock som en möjlighet om 4-5 år, lagomt till man är klar med sina studier alltså! Lyckan står mig bi helt enkelt!

Dessutom är det fullmåne vilket betyder att emma sover dåligt och dessutom är det dugga imorgon - detta betyder alltså att jag snart ska göra en nukleofil attack på karbonyl kolet = icke nördspråk, jag ska alltså slänga mig i sängen och dra täcket över mig! Godnatt!