Söndag?!?

Har haft en vecka med alldeles för mycket att göra. Detta har resulterat i att min rum ser ut som en sopstation. Fast med dammråttor istället för sopor.... Bra det där lät! Rummet och huvudet känner sig på ungefär samma sätt - allting är ett enda virrvarr och ingenting finns där det ska!
 
Jag har haft dugga och labbexamination, labbar där det ska skriva labbrapporter och föreläsningar med kapitel som ska läsas och en kommande dugga gör huvudet något trött. Försöker kurera mig lite genom att åtminstone städa på rummet! Handla ska jag nog också göra den söndag för det är något jag behövt göra sedan i måndags. Bara det är en bedrift faktiskt! Dock är mina matlådor i frysen nu helt slut så nu går det verkligen inte att skjuta upp handlingen och matlagningen något mer!
 
Dax att rasta snabeldraken!

Efter regn kommer solsken!

Hel konstigt väder det har varit idag! Regn, sol, regn, sol, åska, sol.

Dock nog om detta. Jag har Fredag idag! Bara halvdag i skolan och sen är vi ledig de två återstående dagarna till den riktiga helgen. Det blir hemfärd imorgon med pappsen och sedan blir det skogen på lördag då det är Alnöfejd!

Den lediga morgondagen ska spenderas i skrivandets tecken - ett arbete om tryptofan syntas ska påbörjas och skrivas på svenska... Efter ett år av akademiska skrifter på engelska så känns det väldigt konstigt att skriva på svenska helt plötsligt! Dessutom låter allt så mycket häftigare på engelska än på svenska!

Guten Abend!


Terapi ?

Själen behöver en ordentlig kur efter dessa veckor!
 
Gårdagen bjöd på hembjudningar där vi tog emot 8 stycken 1:or och klädde ut dem till grisar. Själv var jag skogsbonde från de norrländska skogarna. Jag vet inte om 1:orna tyckte vi eller de själva var mest pinsamma i sina kläder!
 
Trots att jag suportade anna som skulle vara nykter under kvällen som ansvarig för att ingen av småttingarna som de kallas blev bortappad på stan lyckades jag dricka tillräckligt med vin till middagen för att bli lite småtrött idag - eller så är det helt enkelt för lite att sova 4 timmar! vem vet....?
 
Har kurerat min själ så gott det går här en torsdag då stockholms nation har stor pub - detta resulterar i fest i vartenda hus (minst) öppna fönster och högljudda människor. Dock kan man ju stänga sitt eget fönster så man slipper höra dem! Hemsamiten i mig kommer alltid fram i sådana här tillfällen vilket har resulterat i prydnadsaker, damsugning och tvättning!
 
Nu ska jag snart krypa ned mellan mina nya lakan i sängen! Det bästa är att det är satinlakan så det inte prasslar så dant! Sov sött!

Tummeliten

Insparksveckorna har dragit igång med buller och bång på skolan. Själv är jag fadder till de nya ettorna vilket resulterar i långa dagar för mig - föreläsningar och skola varvat med pub och lek för att engagera ettorna. Idag smet jag dock lite tidigare - var ju hemma redan! klockan 8. Lagade lite mat - matlådor stod på programmet och det blev köttfärs och fisk. I kväll har jag även satt upp mina nya gardiner! Det tog mycket längre tid än jag trodde faktiskt... Jag skulle göra tidig kväll, runt 10 om jag säger så. Men jag som vill ha mörkt när jag sover har nu både mörkläggningsgardiner och vanliga, allt som saknas är sådana där hållare till själva gardinen för att få fall på dem liksom... Vad de nu heter.

Nu ska jag möjligtvis plocka undan lite innan det är dags för sängen! Godnatt!

Joo min tumme mår riktigt dåligt dessutom av tången som jag fick låna av en snubbe i köket... Dock skruvens fel och inte tångens!

1 septermber

Gårdagen regnade bort i ett grådassigt töcken. Jag var ute i regnet under mitt stora paraply som man inte kunde mötas på trottoaren med. De flesta jag mötte hade väldigt förnuftiga skor på fötterna - stövlar eller kängor. Då slog det mig att jag ju faktiskt också har ett par stövlar - Ett par svarta med rosa blommor! Fel att använda dem eller? Jaa tydligen, för jag hade ju converse på mig.... Trots detta var jag inte jätte blöt om fötterna då jag kom hem för paraplyt täckte även fötterna, det var de osynliga vattenpölarna som var boven i dramat.  Osynliga och osynliga, man kan ju säga så för att rädda ansiktet lite då man bara går rakt på och rakt i vattenpölarna också. Såå jaa de var osynliga vattenpölar!
 
Dagen till ära ska jag också ut i regnet! Fast denna gång tänker jag ha mina gummistövlar och dessutom ska jag nog ta bussen! Senare ska jag äntligen träffa Anna igen, det blir sen lunch med Lambrusco vin! Nu ska jag dra ned anna i det mousserande vinets härliga värld! Kvällen ska tillbringas på Ultuna fagra ängar där vi ska ha middag inför småttingveckorna som börjar på måndag.
 
Nu ska jag leta fram mina gummistövlar! Adios