Tentafunderingar...

Tentan i allmänn kemi har sakta smugit sig närmare och jag har inte fattat någonting. Dag in och dag ut sitter man med näsan i böckerna för att hoppas att man lär sig något allafall. Tråkigt nog känns det inte som om det är något som faktiskt fastnar. Nu med två dagar kvar ökar ipren intaget drastiskt och helgen kommer vigas åt kemiboken.



Men för att lätta upp stämmningen lite;

Man har fem omtenter på sig att klara tentan på. Detta är sex tillfällen att klara tentan på!

- jag ser bara möjligheter! :D

Avslutar med lärarens ord från repetitions föreläsningen idag: "Man behöver bara lära sig..... ALLT!" ;)

Uppsala bo?

Dagarna här i uppsala rullar på, skolan innehåller teoretiska beräkningar för  syrors PH i tetreringskurvor. Buss hem numera på grund av en snuvig näsa och ett förkylningsvirus som min kropp inte vill ta hand om. Har blivit mycket Uppsala aktig av mig då jag springer runt som en tok på centralen precis som alla andra och letar cykeln - Vart ställde jag den nu denna morgon. Det blir värre ju senare man är till bussen vill jag lova. Då man väl hittat den lilla flamman så trampar man hem, däckar i soffan, försöker rycka upp sig för att plugga och i bästa fall laga mat, i värsta fall ta fram en matlåda. 

Men jag säger bara, kolla in listan som krymper alltså! ;) Denna lista innefattar ungefär 160 lästa sidor. Och mer ska det bli + sömn + dusch = Bra morgondag. Detta kallar jag balanserad formel alltså! :D

Föreläsning 1
(X) Läsa

Föreläsning 2
(X) Läsa

Föreläsning 3
(X) Läsa
() Räkna

Föreläsning 4
(X) Läsa

Föreläsning 5
(X) Läsa
() Räkna

Föreläsning 6a
(/) Läsa
() Räkna

Föreläsning 6b
() Läsa

Föreläsning 7

(X) Labbförberedelser
(X)Labbrapport
(X)Labbövningar 1
()Labbövningar 2
()städa

17 punkter - vilken är viktigast?

Hur trött kan man egentligen bli? Huvudvärken kommer nog snart smygande och halsen gör riktigt ont efter doppet i fyrisån. Super härligt vatten, lagomt varmt - mysigt helt enkelt! NOT!

Nu är verkligenheten över en igen, tre veckor kvar till tentan och nästa fredag är det dugga. Så det är bara att börja! Ligger lite efter så att säga. Göra listan är lång på skolgrejjer. Dessutom borde jag städa.


Föreläsning 1
() Läsa
() Räkna


Föreläsning 2
() Läsa
() Räkna

Föreläsning 3
() Läsa
() Räkna

Föreläsning 4
() Läsa
() Räkna

Föreläsning 5
() Läsa
() Räkna

Föreläsning 6a
() Läsa
() Räkna

Föreläsning 6b
() Läsa
() Räkna

() Labbförberedelser
(/)fika
()städa

Där kom nysningarna dessutom...

kälkrace på sommaren?

Dagen är superseg. trots detta blev det inte ens sent igår. MEN det är snart fullmåne och det märktes verkligen - jag har sovit jätte dåligt.

Gårdagen bjöd på kälkbygge, pimpning av kälke och av förare. Kälracet gick awsome även om vi hade några krigare på backen och ett rep som gick av. Trots detta tog vi oss till en tredje plats på grund av fjäsk och mutning av dommarna. Rätt tackter då man är 8 stycken mot de andra klasserna på minst 20 pers i varje. Det ska nämnas att vi var två hopslagna klasser dessutom!

Dagen bjuder på mys i badkaret och till fixning inför kvällens småttingmiddag. Börjar dock bli lite nervös då infon nu kommit inför kvällen.

- Tag på oömma kläder till middagen för det är ju faktiskt småttingmiddag (finalen på insparksveckorna) Vidare kan ett ombyte vara smart att ha med sig - finare kläder till efterfesten då resten av ultuneserana kommer (äldre studenter) Och då måste småttingar vara finklädda. Dessutom kan en handduk komma till användning!

Härligt licksom!



Apa dig!

Igår var antagligen roligaste dagen på småttingveckorna - hittils allafall! Kvällen skulle bjuda på hembjudningar till en proffessor - låter väl roligt eller hur!?!

Efter lite turer fram och tillbaka på skolområdet blev vi indelade i grupper och lotsade till idrottshallen. Där drog ciruksen igång. Grupp efter grupp blev uppropade och fick möta sin proffesor. Jag var tyvärr i grupp nummer två och blev uppropad som grupp nummer två då och fick inte se alla andra proffesorer. Grupp nummer två skulle på hembesök till proffesor  Livingstone. Som sällskap hade han en massa stora katter med sig. Vi blev uppställda på ett led och de obligatoriska ögonbindlarna som alltid finns vid såna här tillfällen åktepå.

Vi åkte runt i en halvtimme kanske runt runt och runt. Plötsligt stannade vi bara och blev uppställda på led igen och gick en bit. Vi stannade och ett snöre drogs runt oss. Vi blev tillsagda att sjunga en sång och någon drog igång "bä bä vita lamm". Låten tog slut och vi blev tillsagda "fortsätt sjunga bara börja om igen!". Så vi krattade och fortsatte sjunga. Efter några minuter så insåg vi att vi var helt ensamma så vi tog ett gemensamt beslut att ta av ögonbindlarna.

Då insåg vi att vi stod 10 personer fastbundna vid ett träd iförda ögonbindlar och som grädde på moset stod vi och sjöng bäbä vita lamm - mitt inne i uppsala centrum! Härligt. Vi hittade en påse och instruktioner som sa att vi skulle sätta på oss öron och en svans. En karta tog oss runt staden till olika aktiviteter. Den första var att bli en apa - ansiktsmålning, öron och svans. Ljud och apgång kompliterade looken. + en cider och en grogg i händerna! Vidare blev det afrikansk dans, banan bandy, dansuppvisning för poliser och mästare mitt på stora torget i uppsala - lätt pinsamt ;)

Efter stadsaktiviteterna blev vi hembjudna på middag hos äldre studenter vid slu och sedan blev det kåren.  Helt underbar kväll som avslutades med en taxiresa hem tillsammas med anna - även den med många skratt!

Mina alladinskor och annas vanliga skor.

Anna och emma apa + johanna lejon

 


6 september

Dagen har varit blandad, men mest tråkig!
Dock har man inte roligare än man gör sig till!

Dagen har bjudit på föreläsningar i Kemi - somnade nästan. Dock höll jag mig vaken med otrolig precision tills läraren tittade på mig och frågade klassen "ska vi ta en paus?" Jag: "JAAAA" typ sprang ut ur klassrummet för att inte somna. Lunchen var trevlig som vanligt, eftermiddagen bjöd på studiebesök på ekhaga som är en testgård som SLU har.

Detta studiebesök innebar föreläsningar i fält av proffesorer, eller om de bara var bönder. Jag struntar faktiskt i vilket! De pratade på om ogräs och om havre och råg och om de 15 olika sorters gräs som de odlade - "känn på de här och sedan de här kolla hur lika de är fast ändå så olika!" Ehh va?!? Kände ingen skillnad alls och inte såg de lika ut heller! Men det slutade med att vi hade råg och vete strån i håret och lullade runt och gjorde massa fula danser! Dessutom kom lotta med påståendet: "Kolla på marken! Om man kliver på den så sviktar det - värsta hoppmatta wannabe!" Till och med läraren drog på munnen åt detta!

Kvällen bjöd på en god gryta som emma lagade alldeles själv, dessutom har hon gjort köttfärsbiffar, bjudit sin pappa på mat och tvättat denna kväll. Det enda Emma inte hunnit göra är att lägga sig tidigt - det kommer dra iväg mot 11 snåret men det är helt klart bättre än 12 snåret allafall. OCH Jag har inte pluggat. Den dagen den sorgen! Nää men allvarligt, till veckan då alla kåraktiviteter är slut ska jag börja på riktigt - då ska jag börja mitt nya liv!

Godnatt på det!

Jag skulle...

Idag skulle bli en tidig dag, och det blev det. Men jag valde att stanna kvar i sängen istället av flera anledningar. Min granne ovanpå kliver upp kl 6 och verkar dra igång ett stepp pass. Det springs hit och dit i lägenheten och fort ska det tydligen gå! Gosade ner mig i mitt fluffiga täcke och försökte ännu en morgon ignorera ljuden från taket. Det var då det hände - klirret. Eller snarare ploppet. Det kom en regndroppe på mitt fönsterbläck och i samma veva så ringde väckarklockan. Jag steg upp tapper som jag är drog upp persiennerna, stirrade på spöregnet i säkert tre sekunder jag lovar! Sedan återvände jag till sängen, ställde om väckarklockan och funderar nu om det ens går att cyckla till skolan i detta väder eller om det är bussen som gäller.

Ska dra ut denna sängvistelse så länge jag bara kan idag tänkte jag! Men det beror väl helt klart hur jag tar mig till skolan antar jag. Återvänder till mitt gosiga täcke!

ännu en dag...

Trött men inte sov trött - låter det vettigt? Nää inte riktigt kanske.

Skolan var skola - inte så mycket att rapportera. Klarade labbduggan så än har jag chans att bli godkänd på kursen! Det värsta är att nu har kursboken anlänt så nu inser jag hur mycket hon faktiskt har gått igenom och hur mycket man borde ha läst i den 2 kg tunga, 1209 sidiga och engelsk skrivna kursboken. Det blir till att ligga i.

Imorgon blir det en tidig uppgång med revelj innan första lektionen kl 9.00. Studiebesök på eftermiddagen sedan hem för tvättid och besök av pappsen.

Måste försöka sova nu inser jag! Så Godnatt!

Dagarna som går

jaha då är man tillbaka i storstaden igen. Veckan har gått fort och en kortare sumering kommer istället med ett löfte om förbättring. Det är dock svårt att hinna med sig själv då man har så lite tid över och man bara vill sova!

Tisdag: Pappa kom på besök och vi åt middag ute på skandic hotell - en viltburgare med otroligt goda hemgjorda pomfritt och en underbar vitlöks sås.

Onsdag: Föreläsningar halva dagen, hem och chillade lite. Mötte sedan upp Anna för att åka tillbaka ut på skolan för småttingaktiviteter - släktingträffen. Detta betyder att alla SLU:s studenter träffas - det är olika områden för veterinärerna och arkitekterna och vi "vanliga" kandidatprogrammare... Vi lekte lekar och sedan blev det dans och dryck på kåren. Rolig kväll!

Torsdag: Upp tidigt för föreläsningar - supertrött emma! Hem tidigt från skolan, satt och degade framför tv:n hela kvällen men i mitt huvud hette det studera...

Fredag: Upp tidigt även denna dag för föreläsningar gick hem tidigt och satte mig på tåget till Hudik. Stannade hos fredrik i huddik och myste hela kvällen, dagen efter fortsatte vi mot sundsvall.

Myste på även på lördagen och hela söndag förmiddag - helt underbar helg helt enkelt. Tagit promenader med mamma och pratat om ditt och datt. Helgen har varit väldigt lyckad och nu är jag som sagt på g igen. Kl, 9:00 imorgon börjar ännu en föreläsning i kemi. Senare under dagen blir det även en dugga i labbsäkerhet - man kan ju hoppas jag läst tillräckligt, annars får man inte labba under kursen och det leder till att man blir underkänd eftersom labbarna är obligatoriska.... USCH! :S