26 februari

Ohh så skönt det var med helg! Och en mjukstart på veckan har det varit också. Och det bästa är att jag är ledig imorgon. Eller ledig och ledig... Inläsningstid kallas det.

Ibland känner jag lite otroligt oanpassad till arbetslivet då jag älskar 4 dagars veckor! Min "jobbdag" så att säga i skolan kan inte heller överstiga 5 timmar mellan 10-15 för då blir jag som ett vrak. Att tro att man ska kunna anpassa sig till arbetslivet på dessa primisser är ju som ett stort skämt. Jag antar och hoppas dock att det blir en vana - som denna vana jag fått nu med detta underbara schema!

Nu borde snabeldraken rastas för jag har mer grus inne i rummet än det finns ute på gångvägarna... Adios!

skalman? Yes Indeed

Jag tror jag börjar förvandlas till skalman.... Det jag helst vill göra är att ligga i sängen och stirra i taket. Så blir det alltid då man har mycket att göra. Och det kan man verkligen säga att jag har... Föresatsen att börja plugga i tid på kurser är alltid god i början men sedan faller man för frestelser under tidens gång. Dock var frestelsen inte jätte stor och kan inte ens ses som en frestelse. Jag pluggade nämligen istället till jägarexamen!

Och jippie hurra duktiga mig som klarade mig!

Dagarna har sedan passerat i revy då jag ådrog mig en dunderförkylning som övergick i tandvärk. Buhu stackars mig - dock väldigt bra ursäkt till att inte plugga! Detta har nu resulterat i ett berg av saker att göra som jag tänkte fortsätta ignorera till på måndag! Men vem klagar ? Inte jag för idag har jag ätit riktig mat och inte kräm! :D

fortsättningn följer!

Min orkidée, inköpt på ica för det mycket formidabla priset av högst 49 svenska riksdaler slår mig med häpnad gång efter gång! Till att börja med hade den 3 blomster stänlgar som blommade då jag köpte den. De vissnade och sedan hände inte mycket inte.

Jag lyckades få den att trivas efter flytten och den fick ett nytt blad! Under sommaren fick den flytta hem till Sundsvall där den uppenbarligen trivdes mycket bra hos min mor där den fick ytterligare ett blad och en till blomstängel. Denna blomstängel började blomma i slutet av Augusti då jag återvände till Uppsala och här står den än och blommar.

Och det var nu jag gjorde denna makalösa upptcäkt! Den nuvarande blommande stängeln håller på att knoppas i toppskottet och på två av de andra stänglarna har det börjat komma två stycken förgreningar sprängfyllda med knoppar!

Jag måste helt enkelt ha bättre "gröna fingrar" än jag trott alltså! Jag tror dock jag vet vad som är knepet - Glöm bort att vattna helt enkelt.